Welkom bij restaurant LUGAR a la carte: dé plek waar u en uw gasten in een sfeervolle ambiance culinair in de watten worden gelegd. Hier lunchen of dineren is een ware belevenis. Emidio en zijn keukenteam zullen u verrassen met de mediterrane stijl van koken. Heeft u een allergie of een speciaal dieet, meld het ons dan!
Voorgerechten
Oesters op 6 wijze
€ 24,00
Gepekelde runderhaas met wortelchutney,
€ 18,00
balsamico parels, koolrabi, bundelzwam en frambozenvinaigrette
Gemarineerde tonijn cubes met krokante sardine ravioli,
€ 19,50
aubergine, sesam panna cotta en ponzudressing
Gerookte hertenrugfilet met ganzenleverkrullen,
€ 18,00
crème van schorseneren, rucola en citroen thijm dressing
Dungesneden coquille met kroketje van hollandse garnalen,
€ 18,50
limoengel, bosui en schaaldierenvinaigrette
Proeverij Lugar
€ 23,75
verschillende kleine gerechtjes van de chef
Cremeux van oude kaas met bloemkool,
€ 16,00
krokant van brickdeeg, ingelegde sjalot en rode peper crème
Soepen
Kreeftensoep
€ 18,00
met scampi
Wild velouté
€ 15,00
met wildzwijnham
Tussengerechten
½ kreeft met kreeftenrisotto,
€ 24,50
spinazie en saus van kreeft
Hazenpeper met kweepeer,
€ 19,50
spruitjes en Amsterdamse uitjes
Cannelonni gevuld met geitenkaas en gemarineerde tomaat,
€ 16,50
spinazie en hollandaise
Hoofdgerechten vis
Prato del mar Cataplana
(minimaal twee pers.)
€ 44,00 p.p
Portugese vispan gevuld met kreeft, scampi, coquille, mosselen, oester en reuzengarnaal geserveerd met spaghettini aioli
Rogvleugel met scampi,
€ 34,50
pompoencompote, en saus van venkel en basilicum olie
Wilde Zeebaars met coquille,
€ 34,50
peterselierisotto, seizoen groente en mierikswortelsaus
Gebakken zeetong
€ 45,00
met huisgemaakte frites en remoulade
Vis van de Dag
€ 31,00
Hoofdgerechten vegetarisch
Tartelette gevuld met paddenstoelen duxelles,
€ 26,50
aardappel-vacherin crème, groene asperge en saus van koffie
Hoofdgerechten vlees
Patrijs met zacht gegaard buikspek,
€ 34,50
stamppot van zuurkool, pastinaak en mosterdsaus
Kalfslende van de grill met krokante ibericowang,
€ 31,00
polenta, spitskool en truffelsaus
Tournedos met creme van zoete aard appel,
€ 43,00
boerenkool, aardappelchips en pepersaus
Extra te bestellen:
Huisgemaakte frieten
€ 5,00
Verrassingsmenu’s
Heeft u bij het drie gangenmenu liever een tussengerecht in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 6,00 p.p. Heeft u liever kaas in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 7,00 p.p.
3 gangen
€ 46,00
4 gangen
€ 55,00
5 gangen
€ 63,00
6 gangen
€ 71,00
Wijnarrangementen
Wijnarrangement 2 gangen
€ 17,00
Wijnarrangement 3 gangen
€ 25,50
Wijnarrangement 4 gangen
€ 34,00
Wijnarrangement 5 gangen
€ 42,50
Wijnarrangement 6 gangen
€ 51,00
Desserts
Tarte tatin van appel met vanille mascarpone,
€ 13,00
madeleine en vanille ijs
Bossche koek met kaneelmousse,
€ 13,00
Hazelnoten bavarois met cremuex van hazelnoten,
€ 13,00
macaron, gekarameliseerde banaan en banaan-chocolade ijs
Grand Dessert 'Lugar'
€ 17,00
sinaasappel, ganache van chocolade en butterscotch kaneel ijs
Bombe van gepocheerde peer, compote van stoofpeer,
€ 13,00
blondie en yoghurt-citroen ijs
Kaasplateau van Bourgondisch Lifestyle
€ 18,00
Openingstijden
Lunch
Maandag t/m vrijdag
vanaf 12.00 uur
Diner
Maandag t/m zaterdag
vanaf 17.00 uur
Zondag gesloten
​
m.u.v. enkele
feestdagen
​



