Welkom bij restaurant LUGAR a la carte: dé plek waar u en uw gasten in een sfeervolle ambiance culinair in de watten worden gelegd. Hier lunchen of dineren is een ware belevenis. Emidio en zijn keukenteam zullen u verrassen met de mediterrane stijl van koken. Heeft u een allergie of een speciaal dieet, meld het ons dan!
Voorgerechten
Oesters op 6 wijze
€ 23,50
Proeverij "Lugar"
€ 23,50
verschillende kleine gerechtjes van de chef
Blini's met gemarineerde zalm,
€ 16,00
mierikswortelcrème, dille en haring kaviaar
Kalfstartaar met radijs,
€ 17,00
Granny Smith, mosterdmayonaise en oude kaas
Tonijn met scampi,
€ 17,50
avocado crème, zoetzure rode ui en bouillon van tom yam
Gemarineerde picanha met wortelchutney,
€ 16,00
sinaasappel en kerrievinaigrette
Huisgemaakt naanbrood met humus
€ 17,50
en gemarineerde groentes
Soepen
Kreeftensoep
€ 16,00
met gemarineerde zalm en gepekelde citroen
Soep van aardappel en knolselderij
€ 14,50
met krokante spekjes
Tussengerechten
Kalfswang gelakt met soja,
€ 17,50
met gerookte paling en structuren van biet
Ravioli van paddenstoelen en truffel
€ 16,00
met edamame boontjes en saus van truffel
Parelcouscous met ½ kreeft,
€ 25,00
doperwtencrème, munt en kreeftensaus
Hoofdgerechten vis
Prato del mar Cataplana
( minimaal twee pers.)
€ 40,00 pp
Portugese vispan gevuld met kreeft, scampi, coquille, mosselen, oester en reuzengarnaal geserveerd met spaghettini aioli
Kabeljauw met coquille,
€ 31,00
lardo spek, spitskool en romige saus van eekhoorntjesbrood
Gebakken zeetong
€ 42,50
met huisgemaakte frites en remoulade
Doradefilet met ½ kreeft
€ 34,50
op mediterrane wijze
Vis van de dag
€ 29,75
Hoofdgerechten vegetarisch
Basilicum risotto kroketjes met chutney van tomaat en appel
€ 27,00
en luchtige feta dip
Hoofdgerechten vlees
Iberico lende met krokante zwezerik,
€ 29,50
stamppot van andijvie en saus van moutarde violet
Tournedos met bitterbal van oude Reypenaer,
€ 35,00
aardappelmousseline en saus van truffel
Kalfsribeye met crème van knolselderij,
€ 29,75
krokante uitjes en Hollandaise van chorizo
Extra te bestellen:
Huisgemaakte frieten
€ 3,50
Verrassingsmenu’s
Heeft u bij het drie gangenmenu liever een tussengerecht in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 6,00 p.p. Heeft u liever kaas in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 6,50 p.p.
3 gangen
€ 45,00
5 gangen
€ 59,50
4 gangen
€ 53,50
6 gangen
€ 66,00
Wijnarrangementen
Wijnarrangement 3 gangen
€ 21,00
Wijnarrangement 5 gangen
€ 35,00
Wijnarrangement 4 gangen
€ 28,00
Wijnarrangement 6 gangen
€ 42,00
Desserts
Tarte tatin van appel met vanille room,
€ 10,50
sabayon en kaneel ijs
Affogato met salted karamel
€ 9,85
Crème brûlée van tonkaboon
€ 10,50
met frambozen gel, amandelcake en amandel ijs
Grand Dessert 'Lugar'
€ 16,50
Tartelette van advocaat met chocolade,
€ 10,50
banaan en vanille ijs
Kaasplateau van Bourgondisch Lifestyle
€ 18,00
Openingstijden
Lunch
Maandag t/m vrijdag
vanaf 12.00 uur
Diner
Maandag t/m zaterdag
vanaf 17.00 uur
Zondag gesloten
m.u.v. enkele
feestdagen