Welkom bij restaurant LUGAR a la carte: dé plek waar u en uw gasten in een sfeervolle ambiance culinair in de watten worden gelegd. Hier lunchen of dineren is een ware belevenis. Emidio en zijn keukenteam zullen u verrassen met de mediterrane stijl van koken. Heeft u een allergie of een speciaal dieet, meld het ons dan!
Voorgerechten
Oesters op 6 wijze
€ 24,00
In biet gemarineerde skrei met Portugees viskoekje,
€ 16,50
gele biet, rammenas en waterkers emulsie
Ceviche van zalm met krokante oosterse ravioli,
€ 16,50
avocado, soja gel en rode pepermayonaise
½ kreeft met zoetzure bloemkool,
€ 24,50
appel crème, aardappel en wasabi dressing
Flammkuchen met geitenkaas,
€ 16,50
crème fraiche panna cotta, groene asperge, en citroendressing
Gebakken coquille met bresaola,
€ 19,00
witlof, pompoen panna cotta, komkommer, en mosterdvinaigrette
Tataki kalf met Parmezaan crumble,
€ 17,50
crème van tomaten, ingelegde groentjes en basilicumdressing
Proeverij Lugar
€ 23,75
verschillende kleine gerechtjes van de chef
Soepen
Kreeftensoep
€ 18,00
met scampi
Soep van schorseneren
€ 14,50
met gemarineerde paddenstoelen, peterselie en hazelnoten
Tussengerechten
Vegetarische Paella met groene asperge,
€ 16,25
en saus van gepofte paprika
Mosselen in roquefortsaus
€ 16,50
met zoetzure venkel, bieslook en broodcroutons
Krokant gebakken zwezerik met kalfswang,
€ 21,00
knolselderij mousseline, specerijenjus en espuma van eekhoorntjesbrood
Hoofdgerechten vis
Prato del mar Cataplana
(minimaal twee pers.)
€ 44,00 p.p.
Portugese vispan gevuld met kreeft, scampi, coquille, mosselen, oester en reuzengarnaal geserveerd met spaghettini aioli
Gebakken tarbotfilet, parmezaankorst,
€ 39,75
krokante ansjovis, spinazie en saliebotersaus
Gebakken zeetong
€ 45,00
met huisgemaakte frites en remoulade
Dorade van de grill met coquille,
€ 33,00
caponata, witte bonen, appelkappertjes vinaigrette
Vis van de Dag
€ 31,00
Hoofdgerechten vegetarisch
Tartelette van pompoen met tomaten chutney,
€ 27,50
doperwten crème, in calvados gemarineerde appel en citroen Beur Blanc
Hoofdgerechten vlees
Licht gerookte eendenborstfilet met truffelrisotto,
€ 32,00
koningszwam, broccoli en saus van sjalot en madeira
Tomahawk steak met gegrilde groente,
€ 34,50 p.p.
krokante uien, huisgemaakte frites en stroganoffsaus per 2 personen te bestellen
Tournedos met kroket van zeeuws spek,
€ 39,75
spitskool, pastinakenpuree, balsamico uitjes en mosterdsaus
Extra te bestellen:
Huisgemaakte frieten
€ 4,00
Verrassingsmenu’s
Heeft u bij het drie gangenmenu liever een tussengerecht in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 6,00 p.p. Heeft u liever kaas in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 7,00 p.p.
3 gangen
€ 46,00
4 gangen
€ 55,00
5 gangen
€ 63,00
6 gangen
€ 71,00
Wijnarrangementen
Wijnarrangement 3 gangen
€ 24,00
Wijnarrangement 4 gangen
€ 32,00
Wijnarrangement 5 gangen
€ 40,00
Wijnarrangement 6 gangen
€ 48,00
Desserts
Tartelette met mangocompote en yuzu ganach,
€ 12,00
passievrucht pate fruit, vanillemousse en mango-yuzu ijs
Bavarois van Gold chocolade met chocolademousse,
€ 12,00
biscuit, vanille crème en ijs van Baileys karamel
Panna Cotta van koffie met hang op,
€ 12,00
Grand Dessert 'Lugar'
€ 16,75
dropgelei, Madeleine, en sinaasappelparfait
Eclair met hazelnoot crème,
€ 12,00
vijgen, frangelico gel, eiwitschuim, en ijs van vijgen
Kaasplateau van Bourgondisch Lifestyle
€ 18,00
Openingstijden
Lunch
Maandag t/m vrijdag
vanaf 12.00 uur
Diner
Maandag t/m zaterdag
vanaf 17.00 uur
Zondag gesloten
m.u.v. enkele
feestdagen