Onze kaart

Welkom bij restaurant LUGAR a la carte: dé plek waar u en uw gasten in een sfeervolle ambiance culinair in de watten worden gelegd. Hier lunchen of dineren is een ware belevenis. Emidio en zijn keukenteam zullen u verrassen met de mediterrane stijl van koken. Heeft u een allergie of een speciaal dieet, meld het ons dan!

Voorgerechten

Oesters op 6 wijze

€ 23,50

Proeverij "Lugar"

€ 22,50

diverse kleine vis en vlees gerechtjes van de chef

Twee bereidingen van zeebaars met komkommer panna cotta,

€ 17,00

ingelegde sjalot, en een romige dressing met

Tataki van yellowtail kingfish met bitterbal van sushirijst,

€ 17,50

scampi en rode teriyaki dressing

½ kreeft, gepekelde citroen met gemarineerde bospeen,

€ 24,50

rettich en chorizo-olie

Pastrami van wild zwijn

€ 16,50

met diverse bereidingen van vergeten groenten

Wild terrine met ganzenlever, crème van schorseneer,

€ 17,50

noten crumble en vijgen compote

Flammkuchen met Heezer geitenkaas,

€ 15,00

pompoen, medjoul dadels en mango vinaigrette

Soepen

Kreeftensoep met rivierkreeft,

€ 16,00

Wild velouté met gerookte eendenborst en knolselderij

€  14,50

appel, crostini en vadouvan crème

Tussengerechten

Dungesneden coquille met scampi,

€ 18,75

Hollandse garnalen en diverse bereidingen van tomaat

Truffel fregola met paddenstoelen, gel van rode wijn,

€ 16,00

63 graden ei en Parmezaan

Hazenpeper met ganzenleverbonbon,

€ 18,00

kweepeer, Amsterdamse ui en spruitjes

Hoofdgerechten vis

Prato del mar Cataplana

( minimaal twee pers.)

€ 40,00 pp

Portugese vispan gevuld met kreeft, scampi, coquille, mosselen, oester en reuzengarnaal geserveerd met spaghettini aioli

Tonijn van de grill met coquille,

€ 31,00

basilicum risotto, ratatouille en witte wijnsaus

Gebakken zeetong

€ 42,50

met huisgemaakte frites en remoulade

Tarbot op de graat gebakken met aardappelmousseline,

€ 36,50

witlof, groene asperge en espresso-kaneeljus

Vis van de dag

€ 29,75

Hoofdgerechten vegetarisch

Gepofte knolselderij met kastanje puree, gekarameliseerde appel,

€ 24,50

krokant van mosterd en saus van pompoenpitolie

Hoofdgerechten vlees

Tournedos met gemarineerde buikspek,

€ 35,00

stamppot van zuurkool en saus van tijm

Kalfs topside steak omwikkeld met Serranoham, stoofvlees,

€ 28,50

ingelegde appel, gebakken bloemkool en saus van sjalot hachee

Trio van eend; borst, bout en gebakken lever

€ 28,50

wortel chutney, linzen, trompettes de la mort en Madeira saus

Hertenrugfilet met rode kool,

€ 32,50

pastinaak, wentelteefje van kruidkoek en wildjus op smaak gebracht met veenbes

Extra te bestellen:

Huisgemaakte frieten

€ 3,50

Verrassingsmenu’s

Heeft u bij het drie gangenmenu liever een tussengerecht in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van  6,00 p.p. Heeft u liever kaas in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van 6,50 p.p.

3 gangen

€ 45,00

5 gangen

€ 59,50

4 gangen

€ 53,50

6 gangen

€ 66,00

Wijnarrangementen

Wijnarrangement 3 gangen

€ 21,00

Wijnarrangement 5 gangen

€ 35,00

Wijnarrangement 4 gangen

€ 28,00

Wijnarrangement 6 gangen

€ 42,00

Desserts

Bavarois van rode wijn met stoofpeer, hangop,

€ 10,50

cremeux van peer, chocolade ganache en sorbet van stoofpeer

Chocolade surprise dessert

€ 10,50

Mousse van karamel met koffie panna cotta,

€ 10,50

Amaretto gel, en gezouten karamel ijs

Grand Dessert 'Lugar'

€ 16,50

Cheesecake met dulce de leche,

€ 10,50

pistache, Italiaans schuim en ijs van zabaglione

Kaasplateau van Bourgondisch Lifestyle

€ 18,00

Openingstijden

Lunch

Maandag t/m vrijdag

vanaf 12.00 uur

Diner

Maandag t/m zaterdag

vanaf 17.00 uur

Zondag gesloten

m.u.v. enkele

feestdagen

040 221 89 89
reserveren@lugar.nl