Onze kaart

Welkom bij restaurant LUGAR a la carte: dé plek waar u en uw gasten in een sfeervolle ambiance culinair in de watten worden gelegd. Hier lunchen of dineren is een ware belevenis. Emidio en zijn keukenteam zullen u verrassen met de mediterrane stijl van koken. Heeft u een allergie of een speciaal dieet, meld het ons dan!

Voorgerechten

Oesters op 6 wijze

€ 21,50

Proeverij "Lugar"

€ 21,00

diverse kleine vis en vlees gerechtjes van de chef

Tartaar van Black Angusrund

met krab,

€ 16,50

avocado, grapefruit en dragonmayonaise

Twee bereidingen van zalm

met scampi,

€ 16,00

gin tonic, komkommer en mierikswortel dressing   

Flammkuchen met vijg,

rode bietjes,

€ 14,00

bataat, truffelkaas en cassave chips

Duo van kwartel en ganzenlever,

€ 16,50

kweepeer, brioche en aceto balsamico 

Ceviche van Yellowtail kingfish

€ 16,25

met lente-ui, rode peper mayonaise en radijs

Soepen

Kreeftensoep met scampi

€ 12,50

Citroengras-kerrie soep

€  11,00

met mosselen en tomaat

Tussengerechten

Pot-au-feu met ½ kreeft,

€ 19,50

seizoensgroenten en velouté van schelpdieren

Krokant gebakken zwezerik

€ 17,50

met bloemkool, hazelnoot en

raz el hanout saus

Gesmoorde ossenstaart met dungesneden coquille,

€ 16,75

knolselderij en truffel

Hoofdgerechten vis

Prato del mar Cataplana

( minimaal twee pers.)

€ 37,50 pp

Portugese vispan gevuld met kreeft, scampi, coquille, mosselen, oester en reuzengarnaal geserveerd met spaghettini aioli

Zeeduivel met kreeftenravioli,

€ 31,00

venkelchutney, edamame boontjes en kreeftensaus  

Gebakken zeetong

€ 40,00

met remoulade en huisgemaakte frites

Kabeljauw met octopus

van de grill,

€ 28,75

mediterrane groente en molho verde   

Vis van de dag

€ 27,50

Hoofdgerechten vegetarisch

Pompoen orzo met oude manchego,

€ 25,00

pompoenpitten, paprika, pompoenbitterbal en schuim van

Hoofdgerechten vlees

Kalfsmedaillons met kalfswang,

€ 28,75

aardappelmousseline, navets en saus van Banyuls    

Entrecote van het Rubia Gallega rund met polenta,

€ 36,50

bataat crème en saus van zwarte knoflook    

Het Rubia Gallega is een eeuwenoud runderras uit Galicië. Deze runderen worden in kleine getalen gehouden bij lokale boeren. Het is in Galicië normaal om een rund na minimaal 6 jaar te slachten, wat relatief laat is in vergelijking met andere rasrunderen. De dieren hebben alle tijd gehad om te genieten van al het moois wat Galicië te bieden heeft.

 

Het vlees van de Rubia Gallega-runderen kenmerkt zich door de mooie en subtiele vetdooradering. Door de traditioneel kruidige en ietwat zilte smaak, staan de Rubia Gallega-producten bij veel sterrenkoks in Spanje op de kaart. De unieke smaakbeleving is overigens het gevolg van de natuurlijke en vrije levenswijze.

Verrassingsmenu’s

Heeft u bij het drie gangenmenu liever een tussengerecht in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 5,00 p.p. Heeft u liever kaas in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van  5,25 p.p.

Business lunch menu  2 gangen (voor- en hoofdgerecht)   36,00      (te bestellen tot 15:00 uur)

3 gangen

€ 43,50

5 gangen

€ 58,00

4 gangen

€ 52,00

6 gangen

€ 64,50

Wijnarrangementen

Wijnarrangement 3 gangen

€ 21,00

Wijnarrangement 5 gangen

€ 35,00

Wijnarrangement 4 gangen

€ 28,00

Wijnarrangement 6 gangen

€ 42,00

Desserts

Tarte tatin van appel met mascarpone,

€ 9,75

limoen rum gel en vanille-ijs

Panna cotta van baileys

€ 9,75

met gesuikerde noten en karamelijs

Crème brulee

€ 9,75

met abrikozencompote en pistache ijs

Grand Dessert 'Lugar'

€ 14,50

Trio van chocolade

€ 9,75

met amarena kersen en kersensorbet   

Kaasplateau van Bourgondisch Lifestyle

€ 16,50

Openingstijden

Lunch

Maandag t/m vrijdag

vanaf 12.00 uur

Diner

Maandag t/m zaterdag

vanaf 17.00 uur

Zondag gesloten

m.u.v. enkele

feestdagen

040 221 89 89
reserveren@lugar.nl