Onze kaart

Welkom bij restaurant LUGAR a la carte: dé plek waar u en uw gasten in een sfeervolle ambiance culinair in de watten worden gelegd. Hier dineren is een ware belevenis. Emidio en zijn keukenteam zullen u verrassen met de mediterrane stijl van koken. Heeft u een allergie of een speciaal dieet, meld het ons dan!

Voorgerechten

Oesters (6 stuks)

€ 18,00

met rode wijnvinaigrette

Duo van krab en scampi

€ 15,50

met sinaasappel, groene asperge en krokante polenta

Rilette van skreifilet

€ 14,75

met oester, coquille, komkommer, haringkaviaar
en mierikswortelschuim

Teriyaki van diamanthaas

€ 14,75

met pastinaak, shiitake, sugar snaps

en wortel Beurre blanc

Trio van ½ kreeft

€ 21,50

tataki van zalm en ganzenleverterrine met

structuren van biet

Steak tartaar

€ 15,50

Cannelloni van geitenkaas

€ 12,25

van geitenkaas met gemarineerde groentjes en

Aceto vinaigrette

Proeverij “Lugar”

€ 19,00

diverse kleine gerechtjes

Soepen

Kreeftensoep

€ 10,00

met rivierkreeft en mango

Schorsenerensoep

€  9,00

met zalm en schuim van gele curry

Tussengerechten

Heilbot, gebakken in kerrie olie

€ 13,75

met octopus en romige saus van schelpdieren

Ravioli van zeeduivel

€ 14,00

met knolselderij en truffelschuim

Gebakken ganzenlever

€ 16,50

met gekarameliseerde appel, suikerbrood en

aceto balsamico

Hoofdgerechten vis

Prato do mar Cataplana

€ 37,50 pp

(minimaal twee pers.) Portugese vispan gevuld met kreeft, scampi, coquille, mosselen, oester en reuzengarnaal geserveerd met spaghettini aioli    

Vis van de dag

€ 25,75

Gebakken zeetong

€ 38,00

met huisgemaakte friet en remoulade

Kabeljauw

€ 27,50

met langoustine, gepofte prei en saus van prei

Zeebaars bereid in de Jospergrill

€ 26,00

met scampi, pesto risotto, tomaat en saus van citroen en tijm   

Hoofdgerecht vegetarisch

Paddenstoelen risotto

€ 22,75

met burrata, citroen en olie van basilicum

Hoofdgerechten vlees

Kalfsrack

€ 27,00

gemarineerd in La Trappe tripel, met aardappel, citroen, paddenstoelen en saus van La Trappe

Anjouduif

€ 26,50

ragout van het boutje, artisjok, pistache, gebakken ganzenlever en saus van eekhoorntjesbrood

Tournedos

€ 29,50

met pulled beef, olijven, paprika, couscous en saliejus

Verrassingsmenu’s

Heeft u bij het drie gangenmenu liever een tussengerecht in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 4,50 p.p. Heeft u liever kaas in plaats van een zoet dessert, dan rekenen wij een supplementprijs van € 4,75 p.p.

3 gangen

€ 39,75

5 gangen

€ 54,50

4 gangen

€ 48,50

6 gangen

€ 61,00

Wijnarrangementen

Wijnarrangement 3 gangen

€ 19,50

Wijnarrangement 5 gangen

€ 32,50

Wijnarrangement 4 gangen

€ 26,00

Wijnarrangement 6 gangen

€ 39,00

Desserts

Cheesecake

€  9,50

met advocaat, chocolademousse en vanille ijs

Panna cotta van koffie en Baileys

€  9,25

met macadamia, koffie espuma en tiramisu ijs

Grand Dessert Lugar

€ 13,50

Tarte tatin

€  9,50 p.p.

van gekarameliseerde ananas met dulce de leche en Griekse yoghurtijs (per 2 personen te bestellen)

Sinaasappelmousse

€  9,25

met madeleine, bananen compote, lemon curd en lemon cookie merengue ijs

Kaasplateau

€ 15,50

Openingstijden

Lunch

Maandag t/m vrijdag

vanaf 12.00 uur

Diner

Maandag t/m zaterdag

vanaf 17.00 uur

Zondag gesloten

m.u.v. enkele

feestdagen

Telefoon: 040 221 89 89