top of page

Emidio Oliveira verrast met authentieke Portugese kaart in Lugar PrimiLiefhebbers van de Portugese keuken kunnen niet wachten tot het 1 mei is. Vanaf die dag kunnen zij namelijk een uniek avondje uit in ons eigen Waalre. Chef-kok Emidio Oliveira en Jeroen Vriens serveren in Restaurant Primi (op de 1e etage van Lugar) voortaan heerlijke Portugese gerechten. Bijzondere gerechten die in de wijde omtrek niet te verkrijgen zijn. Emidio wil de Portugese keuken in Primi een podium geven, om eer te doen aan zijn roots, maar ook omdat de vraag naar deze authentieke keuken steeds meer groeit en er nog geen vergelijkbaar aanbod is in de regio.

De nieuwe kaart staat vol met gerechten volgens traditionele receptuur. Wat dacht u van de Bacalhau de Norte? Een Portugees gerecht dat Emidio bereidt volgens het recept dat hij nog van zijn moeder leerde. Bacalhau de Norte is stokvis bereid op de traditionele wijze uit de regio Barcelos, een gerecht om je vingers bij af te likken.

Ook vinden de liefhebbers op de kaart Cataplana’s: gerechten die worden geserveerd in de authentieke koperen Cataplanapan. Zo is er bijvoorbeeld de Cataplana de Carne, gevuld met runderstoofvlees, kalfsribbetjes, chorizo met gekonfijte aardappel en groenten. Of wat dacht u van Arroz de Marisco? Een gerecht met rijst, schaal- en schelpdieren en verse kruiden, dat niet voor niets is uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen van de Gastronomie in Portugal.


U hoort het wel… u heeft een hele goede reden om elkaar vanaf mei te ontmoeten bij Primi. Laat u terugvoeren naar de Mediterranee onder het genot van een Portugees wijntje en tongstrelende gerechten. En met een beetje geluk kunt u er ook voor kiezen om de nieuwe kaart te ervaren op ons mooie terras. Dat zorgt alvast voor een onmiskenbaar vakantiegevoel.

We ontmoeten u graag bij Primi.

P.s.: Uiteraard kunnen onze gasten in Restaurant Lugar blijven vertrouwen op de bekende service en receptuur. Zo is er bij Lugar en Primi voor ieder wat wils.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page